jelentkezz hozzánk gyakornoknak!

Talent Meets RAS - Mutass újat!

Szükségünk van a fiatal tehetségekre, akikben van spiritusz, kíváncsiak a világra és szeretnének Magyarország egyik vezető médiavállalatának sokszínű csapatához tartozni.

A Talent Meets RAS gyakornoki programban a Ringier Axel Springer 6 szerkesztősége vesz részt, azaz a közélettől a glamúros glossyig, a gasztronómiától a bulvárig, az életmódtól a Z-generációs tartalmakig minden jelentkező a személyiségéhez és érdeklődéséhez leginkább passzoló terepen próbálhatja ki magát.

Ha vonz az újságírás, szorgalmas vagy és szeretnél fejlődni, tarts velünk és vágj bele valami újba!

Jöjjenek a részletek!

Miről szól a gyakornoki program?

A gyakornokok egy rövid elméleti és gyakorlati tréninget követően érdeklődési körüknek megfelelően a Talent Meets RAS programban résztvevő 6 szerkesztőség egyikébe kerülnek, ahol 3 hónapot töltenek el. A fiatal tehetségek munkáját és fejlődését a program alatt egy tapasztalt mentor segíti, a gyakornokok pénzbeli juttatásban részesülnek. A legrátermettebb jelöltekre hosszú távon is számítunk a szerkesztőségi munkában.

Kik pályázhatnak?

Az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező BA-s és MA-s tanulói, valamint az ELTE Bölcsészettudományi Kar valamennyi Kommunikáció és média szakirányos hallgatója.

Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik jó íráskészséggel rendelkeznek, jól kommunikálnak szóban és írásban, precízek, megbízhatóak, rugalmasak, szeretik a pörgést és nem jönnek zavarba a váratlan kihívásoktól.

Bár 2021 őszén az ELTE-vel indítunk közös gyakornoki programot, a későbbiekben a szélrózsa bármely irányából szívesen fogadjuk a tehetségeket.

Mit kell tartalmaznia a pályázatnak?

A pályázati anyagban szerepelnie kell egy önéletrajznak, egy motivációs levélnek, az aktív hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentumnak, valamint egy pályamunkának:

  • egy szabadon választott eseményről készült hírösszefoglalónak (max. 2500 karakter),

VAGY

  • egy szabadon választott témában és alannyal készült interjúnak (max. 12 ezer karakter).

A korábban már bármilyen felületen publikált írott anyagokat is érvényes pályamunkának tekintjük.

Hova kell elküldeni a pályázati anyagot? Meddig lehet jelentkezni?

A pályázati anyagokat a jelentkezési laphoz kell csatolni, melyet ide kattintva, vagy az oldalon elhelyezett Jelentkezés gombra kattintva lehet kitölteni.

A pályázat beküldésének határideje: november 14. vasárnap

Hogy néz ki a kiválasztási folyamat?

A beérkezett pályázati anyagokat a Ringier Axel Springer Magyarország főszerkesztőiből álló 6 tagú zsűri értékeli. A zsűri tagjai: Kolossváry Balázs, Maróy Krisztina, Kovács Levente, Bokor Klára, Ratkai Krisztina, Papp Tímea. A legígéretesebb fiatal kollégákat elhívjuk egy személyes beszélgetésre, majd az írásbeli és a szóbeli eredmények ismeretében hozzuk meg a végső döntést. A programba bekerülőknek vállalniuk kell, hogy a három hónapos időszakban hetente 3-4 napot (legalább heti 12-18 órát) a szerkesztőségükben töltenek.

Más területen próbálnád ki magad?

Mindig elkell a kreatív utánpótlás, legyen szó marketingről, sales-ről vagy vállalati kommunikációról. Ha szívesen dolgoznál támogató területeink valamelyikén, írj nekünk a hr@ringieraxelspringer.hu e-mail címre. A levélhez csatolj egy önéletrajzot és egy motivációs levelet.

 

Ugye velünk tartasz? Jelentkezz november 14-ig!

Tiéd a döntés: 6 szerkesztőség is Rád vár!

logo impact

Történetmesélők vagyunk, olvasók millióihoz szólunk nap mint nap. Ismerj meg minket közelebbről!

További kérdésed van? Lépj kapcsolatba velünk!

Schuch Barnabás

junior kommunikációs munkatárs

barnabas.schuch@ras.hu