Sep 19, 2022

Rendkívüli kiadásban ma jelenik meg a Ringier bookazine-ja II. Erzsébet uralkodásáról

Erzsébet uralkodása képekbencímmel ma jelenik meg a Ringier kiadó legújabb bookazine-ja rendkívüli kiadásban

A neves fotóügynökségek anyagaiból dolgozó kötet a királynő 1952 és 2022 közötti, 70 évet felölelő uralkodásának ikonikus pillanatait mutatja be 116 oldalon, exkluzív képanyaggal.

A Ringier Hungary kiadó bookazine termékvonala a színes magazinok és az átfogó tudásanyagot kínáló könyvek előnyeit ötvöző, nagy formátumú kötetekből áll, legsikeresebb kiadványai történelmi témakörök mentén születnek. Ez a lapcsalád bővül most a II. Erzsébet uralkodásának platina-jubileumára készített színvonalas, album-jellegű kiadvánnyal, amely a brit királynő 70 éves uralkodásának meghatározó pillanatait mutatja be gazdag fotó- és ismeretanyaggal.

 

„Egy élet a Nemzetközösség szolgálatában – akár ez is lehetne rendkívüli kiadásban megjelenő bookazine-unk címe, hiszen II. Erzsébet élete pontosan ennek a jegyében telt, ahogyan a royal family intézménye is egy különleges – egyszerre vitatott és imádott –, nemzeteket összetartó szimbólum. A brit királyi család élete és sorsa az egész világot lázban tartja, de a magyar közönség valójában csak az elmúlt néhány évtizedben, alapvetően a rendszerváltás után tudott bekapcsolódni ebbe az izgatott lelkesültségbe. A ma megjelenő bookazine-unk tartalma éppen ezért lehet érdekes a magyar olvasónak: az ’50-es évektől kíséri végig II. Erzsébet uralkodását és vele együtt olyan történelmi pillanatokat, amelyek 1952 és ’89 között részben elzárva maradtak a magyar szem előtt. Ha úgy tetszik, a Rákosi-érától a mai TikTok-korszakig számtalan történelemformáló fordulat belefért II. Erzsébet életébe, amelyet mi megmutatunk. Kiadványunkkal az előtt a kiemelkedő jelentőségű királynő előtt tisztelgünk, aki számos válságon túljutva az utolsó pillanatig meg tudta őrizni nemcsak személyes népszerűségét és méltóságát, de a monarchia intézményének támogatottságát is”

– mondja a bookazine-sorozat főszerkesztője, Koszó-Stammberger Kinga.