Apr 16, 2020

Bejelentették a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíjasait

Idén a Ringier Axel Springer Magyarország is csatlakozott a fotópályázat díjfelajánlói köréhez

A MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya ma hozta nyilvánosságra a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat két nagydíjasának, valamint a Molnár István-díj nyertesének nevét. A pályázat kiírója, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya 267 fotográfus 2488 pályaműve közül választotta ki az idei nyertes befutókat. A MÚOSZ Nagydíját Hajdú D. András nyerte el A fal, amit mi kerítésnek hívunk című sorozatával, az André Kertész-nagydíj győztese pedig Kovács Bea lett, Éber kóma című alkotásával. A fotográfiát legjobban felhasználó tipográfiáért járó Molnár István-díjat a Magyar Formatervezési Díj katalógusáért Lakosi Richárd és ikertestvére, Lakosi Krisztián kapta.

A díjazottak várhatóan az év második felében, a 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás megnyitóján vehetik át elismerésüket a Capa Központban.

Hír, eseményfotó kategória támogatójaként idén a Ringier Axel Springer Magyarország is csatlakozott a legnívósabb hazai fotópályázat díjfelajánlói köréhez. A kategóriában az első helyet Dombóvári Tamás nyerte el Részvét című fotójával, a második és harmadik helyezést pedig Balogh Zoltán Vucjak a kiürítés után, illetve Veszélyben a búvár című alkotásaival érdemelte ki.

Gratulálunk a kategória nyerteseinek, a nagydíjasoknak és a pályázat minden díjazottjának!